29 december 2007

SCHERPE FOTO

In Schiedam, bij Florijn (Ha, fijn! Een borrel van -), hebben ze door middel van gebroken jeneverflessen een barrière opgeworpen tegen het geboefte dat eens op het idee mocht komen om zich de, nog niet gebroken, volle flessen Florijn toe te eigenen. Scherp gezien van de boys!

23 december 2007

POLDERNEVEL

Was ik vanmorgen wakker geworden en zag ik dat de polder in nevelen was gehuld. Moest ik weer vroeg mijn bed uit om alles op de gevoelige chip vast te leggen. Vooruit dan maar weer, op de fiets ditmaal. De nevel trok wel snel op, naarmate de zon hoger klom. Toch nog wel een paar aardige plaatjes geschoten en in een diapresentatie gezet. De muziek is "Misty" door D.D. Bridgewater. (En je weet het nog : Alt+Enter in de player....)

22 december 2007

WINTER IN DE POLDER

Natuurlijk kon ik er ook niet aan ontkomen. Op donderdagavond was de wereld opeens wit van de rijp. Op vrijdag nog steeds, maar toen moest ik werken, en op zaterdag had ik eindelijk tijd. Vroeg opgestaan, minus 4 graden met een fantastisch mooi zonnetje, en de wereld was nog steeds wit. Dus snel met de camera de polder in. Enkele uren later was de dooi ingetreden, en was alles weg. Gelukkig hebben we de foto's nog.
De muziek is van Vivaldi: 'De Winter' uit de 4 jaargetijden. (Lekker origineel, zeg)

Video thumbnail. Klik voor de foto's
Klik voor de foto's
(je weet: alt+enter in de Media Player voor volledig scherm)

19 december 2007

KERSTSTER

Enkele dagen voor Kerst zag ik deze kerstster in de westelijke lucht. Ik heb meteen naar 't oosten gekeken, maar ik zag nog geen wijze aan komen huppelen.

05 december 2007

ZOMAAR WAT HERFSTSFEER (MET EEN NAJAARSUITSTRALING)

Wat heb ik een hekel aan het woord "uitstraling", dat te pas en te onpas wordt gebruikt in die woonmagazines (ook alweer zo'n fijn woord). Ik hoop echter dat deze foto's de herfstsfeer uitstralen. Ze zijn in ieder geval wel in de herfst geschoten. (Klik op de foto's voor een vergroting)


































































04 december 2007

EXPLOSIEF

Kijkt u even naar de site van de Liberation Army Against Freedom. Met zeer leerzame filmpjes over explosieven. Klik op het logo van het L.A.A.F.

LEGOBSESSIE

Ooit was LEGO speelgoed van het jaar. Het heeft de Deense uitvinders geen windeieren gelegd. Met de plastic variant van de blokkendoos kun je alles maken. Hele kunstwerken. Nathan Sawaya uit New York laat het zien. Klik op de foto. (Een beetje geduld; de site kan soms wat langzaam openen) Check ook nog even hier Nathan's eigen website.