19 februari 2010

VROLIJKE BOYS

Tijdens het spoeddebat in de 2e Kamer gisteravond, waarbij de premier en beide vice-premiers ter verantwoording werden geroepen, hadden deze boys het erg naar hun zin. Zie ze maar eens vrolijk zitten en staan wezen. (Screenshot van 2e Kamerkanaal via internet)

13 februari 2010

WORLD PRESS PHOTO 2010

Ze zijn weer bekend, de prijswinnaars van de WPP 2010. De foto hiernaast is niet de winnende foto, maar is naar mijn  mening beter dan de door de jury als beste gekozen foto. Maar oordeelt u zelf, en klik hier om naar de galerie van prijswinnaars van de WPF te gaan.  
Rina Castelnuovo, Israel, for
The New York Times.
Jewish settler throws wine at
Palestinian woman, Hebron,
West Bank, 10 March.

09 februari 2010

PORTO - DOM LUIS 1 BRUG


Wat is dat nu? Had ik gezegd dat er over Porto op dit blog wel genoeg gepost was, kijk je opeens tegen nog een bericht over Porto aan. Mijn excuses hiervoor, maar ik had zoveel foto's van de Dom Luis I brug gemaakt, dat ik er toch maar 20 in een diapresentatie heb gezet, die ik vervolgens de bezoekers van dit blog ook weer niet wilde onthouden. Sorry dus, ik had de Kamer onvolledig ingelicht.
Dan de brug: In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is de brug niet ontworpen door de heer Eiffel (Ja, die!), maar door een medewerker van hem. Het is de bekendste brug over de Douro en verbindt het centrum van Porto met de op de andere oever liggende Villanova de Gaya (waar al die Port in loodsen ligt te rijpen). Op 10 meter boven het water kunnen auto's en voetgangers de oversteek maken. Of op 60 meter hoogte, voorbehouden aan voetgangers en metro, met een fantastisch uitzicht op Porto. De metro rijdt er overigens met een slakkengang, want de brug is al een oud beessie.
De muziek is van de Beau Hunks, een Nederlands Jazzorkest.

07 februari 2010

MIST IN MIDDEN-DELFLAND



Het eerste wat ik deed toen ik gisteren wakker werd, was natuurlijk mijn ogen openen. Ik schoof de gordijnen opzij, en zag dat de wereld potdicht zat van de mist. Na een snel ontbijtje even de polder in, om foto's te maken. Mistfoto's lijken op het eerste gezicht een beetje somber, maar de fijne nuances maken veel goed. Hier een slideshow van het resultaat.

01 februari 2010

RED RABBIT

Ben je aan een huisdier toe?
Check dan dit filmpje: Red Rabbit from Egmont Mayer .