27 mei 2009

08 mei 2009

IK GA NIET ZITTEN GRIEPEN

Mexicaanse griep. Voorzichtigheid is geboden. Maar na het spelen van de Influenza Cha-cha cha had Jorge toch wel een kusje verdiend.

02 mei 2009

ZWEMVLINDER EN DONDERKOPEXPLOSIE

In een grote gegraven plas bij restaurant 't Nije Hemelriek te Gasselte (Dr.) zag ik, naar wat ik dacht, een vlinder in het water spartelen. Bij nadere beschouwing bleek dat het dier zich uitstekend zwemmend kon redden. Met ferme slagen zwom hij (of zij) in het rond. Weer thuisgekomen kwam ik er na wat Google'en achter dat het een Schietmot ( Agrypnia Varia) was, die haar eitjes onder water legt.

In dezelfde plas wemelde het ook nog van ander leven. Langs de kant, over de hele omtrek van de plas (ca 500 meter) was er een ware explosie van kikkervisjes te zien. Hopelijk worden er een aantal door de larven van de schietmotten (kokerjuffers) verorberd, anders komen we met een kikkerplaag te zitten.

HET KAN ALTIJD NOG ERGER


Enige tijd geleden maakte ik al melding van een onklaar gemaakt toilet in museum Booijmans.
Maar het kan allemaal nog erger....
In een restaurant in het Groningse Boertange heeft men niet alleen de toiletten buiten werking gesteld, men doet er ook aan mensenhandel. Volgens het bordje schijnen babies zonder problemen omgeruild te kunnen worden !