16 augustus 2008

SPORT OP MIJN BLOG ?

Mijn interesse voor sport stijgt niet boven het gemiddelde uit.Trouwens, het is toch ondoenlijk om het allemaal live te bekijken, zoals bij voorbeeld die tv- verslagen van de olympische spelen. Gelukkig zijn er ook fotojournalisten ter plekke die wat opnames maken van de esthetische en fotogenieke kant die sport ook heeft. De bijzondere foto hiernaast is van de Time fotograaf Marc Aspland. Méér zien van Marc? Dat kan.Klik op Meer
Update : de link is naar de hemelse vrede

15 augustus 2008

BROODJE AAP


Mocht u trek krijgen in een aapje:
In de Apenheul zijn de consumpties niet bij de entreeprijs inbegrepen.......

14 augustus 2008

MUDÉJAR - NOOIT VAN GEHOORD !

Nadat Toledo in 1085 op de moren werd veroverd, bleef er onder Spaanse, katholieke overheersing een Arabische bevolkingsgroep achter die niet tot het christendom werd bekeerd. Deze groep werd door de katholieke Spanjaarden "Mudéjar" genoemd. De groep, die aanvankelijk godsdienstvrijheid genoot, werd groter naarmate de reconquistadores grotere delen van Spanje veroverden. Onder de Mudéjares waren veel ambachtslieden die in Spaanse dienst hun ambacht voortzetten. Er werden kerken gebouwd, waarbij de oude Moorse bouwstijl en ornamentiek grote invloed op het uiterlijk van de bouwwerken had. Deze stijl kreeg de naam Mudéjar-stijl. Na de val van het laatste Arabische bolwerk Granada in 1492 kregen de Mudéjar de keus zich tot het christendom te bekeren, of te worden uitgewezen. In Teruel, in de provincie Aragon, is veel bewaard gebleven van de Mudéjar-stijl. Klik op het plaatje om de slideshow van enkele door mij geschoten kiekjes te bekieken.

13 augustus 2008

CALATRAVA, REKENBEEST

Al vóór mijn Spaanse rondreis dit jaar, stond het vast dat ik tijdens het verblijf in Valencia een bezoek zou brengen aan de "Ciudad de las artes y las ciencias" - (Stad van kunsten en wetenschappen). Een door de Spaanse architect Santiago Calatrava ontworpen complex dat een muziektheater, een grootbeeldbioscoop, een "overdekte" promenadetuin en een museum omvat. Santiago Calatrava heeft hier iets bijzonders neergezet, en ik heb geprobeerd dat in wat foto's te vangen. Klik maar op Santiago's portret om de diashow te zien..... (5 min. 11 sec.) Als je in de Mediaplayer op Alt+Enter klikt, zie je het beeldvullend.

10 augustus 2008

LOS BALCONES DE VALENCIA

In Valencia heeft bijna ieder huis een balkon. Soms maar 20 cm diep, soms iets ruimer. Enkele heb ik er op de gevoelige chip vastgelegd, en in een "Photostory" weergegeven. Klik op de foto om het resultaat te zien.

02 augustus 2008

DANCING WITH MR. D.

Zoals beloofd enkele van de foto's die ik in de loop der jaren van kerkhoven, begraafplaatsen en aanverwant gebied heb geschoten. Zo zijn er foto's uit Vlaardingen, Nieuw Lekkerland, Urk, Praag, Kijfhoek, Sevilla, Gaasterland, Beieren en nog veel meer.
De muziek is "All my heroes are dead" van Nikki Sixx


01 augustus 2008

'T KAN FRIEZEN, 'T KAN DODEN

Hier in 't Friese Wijnjewoude liggen enkele Friezen die 't tijdelijke voor het eeuwige hebben verruild.
Als ik langs een kerkhof of begraafplaats kom, moet ik altijd even rondkijken. Ik weet ook niet waarom. In de loop der tijden heb ik er al heel wat gekiekt. Rare hobby eigenlijk. Ik realiseer me dat de levenden ver in de minderheid zijn bij de overledenen. De levenden vormen als het ware slechts het topje van de ijsberg.
Ik fotografeer dus de (zwijgende) meerderheid.
Ik zal de verzameling binnenkort op dit weblog zetten.